Функционалдық тамақтану
бұл сіздің ағзаңызға мықты денсаулық, жастық және тамаша көңіл-күй үшін қажетті заттармен толықтыру керектігі.
Көп ұақыт өтпей адам рационы 3 000 астам кКал құралған және негізінен өсімдік тағамынан тұрды.
Енді біз аз мөлшерде тамақ тұтынамыз, бірақ оның калориясы әлдеқайда жоғары!
Толығырақ
ҚАЗІРГІ ЖАҒЫМСЫЗ ФАКТОРЛАР
Ресейліктердің 80%-ы Омега-3 қышқылын жеткіліксіз мөлшерде тұтынады
Азық-түлікпен ақуызды ала отырып, біз бір мезгілде артық калория, холестерин және «зиянды» майлар аламыз
Көпшілігіміз дәрумен жетіспеушілігін бастан кешіреміз, оның ішінде көкөністер мен жемістердің жеткіліксіздігінен
ГМА-ны үнемі таңдауға және пайдалануға байланысты, макро- микро- фито- саны өнімдерінде азаяды.
ЕГЕРДЕ?
Ресейліктердің жартысы балықты үнемі жемейді*, бұл халықтың 80%-ында Омега-3 тапшылығына әкеледі. Оның жеткіліксіздігінен бірінші кезекте жүйке жүйесі зардап шегеді, ағза стресске сезімтал, қабыну реакциялары асқынады.
Оңтайлы тұтыну.
Омега-3 - 1000 мг. (~400 мг. тамақпен бірге жеткізеледі) 600 мг.
БАҚ арқылы қосу керек **.
* БРҚПЗО, 2015
** Kris-Etherton PM, Harris WS, A el LJ; AHA Nutrition Committee. American Heart Association. Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: new recommendations from the American Heart Association. (2003)
Ресейліктердің рационы 85% жарма мен наннан тұрады. 39% үнемі ет тұтынбайды*. Жасушаның ақуызы жеткіліксіз түскенде жаңартылмайды. Тырнақтың сынуы, шаштың қимасы бірден байқалады.
Оңтайлы тұтыну.
Протеин 1 г. 1 кг. салмаққа: ~ 80 г. күн сайын**. Ақуызды тамақ өнімдерімен ғана тұтыну калория мен холестериннің артыуына әкеледі. Нутрилайт™ протеин ұнтағы - артық калория мен холестеринсіз ақуыздың толыққанды көзі.
* БРҚПЗО, 2015
** ДДҰ, 2009
Адамдардың 75% жеткілікті мөлшерде көкөністер мен жемістерді жейді. Бұл ССЗ-дан өлім қаупін 5%-ға арттырады.
Оңтайлы тұтыну.
Нутрилайт™ дәрумен-минералды кешендері азық-түлік рационын теңдестіруге көмектеседі.
Дейли™ - алты органикалық өсімдік концентраттары минералдар дәрумендерінің базалық кешенінің әрекетін күшейтеді.
Double X™ - бір өнімдегі барлық қажетті дәрумендердің, минералдар мен фитонутриенттердің ең толық үйлесімі! Әлемдегі сату көлемі бойынша №1*.
*Euromonitor International Limited; Retail Value RSP terms; all channels, 2017.
ӨЗІНЕ СӘЙКЕС КЕЛЕТІН ЖИНТЫҚТЫ ТАҢДА
Негізгі
қолдау
Кеңейтілген
қолдау
Протеин ұнтағы NUTRILITE™
Артық калория жоқ ақуыздың қажетті мөлшерін толтырады.
Ары қарай
Табиғи өсімдік көздерінен ақуыз, ГМА, бояғыштар, жасанды қоспалар жоқ. Артық калория жоқ ақуыздың қажетті мөлшерін толтырады.
Омега-3 Кешені NUTRILITE™
Жүйке жүйесі мен мидың жұмысын қолдайды, «дұрыс» және «зиянды» холестериннің балансын түзетеді.
Ары қарай
Ыдысты нығайтуға және олардың икемділігін сақтауға көмектеседі.
Атеросклерозды қалпақшалардың түзілуін болдырмайды және буындардың қозғалуын қолдайды.
NUTRILITE™ Дэйли™
NUTRILITE™ өсімдік концентраттарымен толықтырылған, оның әсерін күшейтетін алмастырылмайтын дәрумендер мен минералдардың негізгі кешені.
Ары қарай
Өз органикалық фермаларда өсірілген табиғи өсімдік шикізатынан алты органикалық өсімдік концентраттарының күші.
Протеин ұнтағы NUTRILITE™
Артық калория жоқ ақуыздың қажетті мөлшерін толтырады.
Ары қарай
Табиғи өсімдік көздерінен ақуыз, ГМА, бояғыштар, жасанды қоспалар жоқ. Артық калория жоқ ақуыздың қажетті мөлшерін толтырады.
Омега-3 Кешені NUTRILITE™
Жүйке жүйесі мен мидың жұмысын қолдайды, «дұрыс» және «зиянды» холестериннің балансын түзетеді.
Ары қарай
Ыдысты нығайтуға және олардың икемділігін сақтауға көмектеседі.
Атеросклерозды қалпақшалардың түзілуін болдырмайды және буындардың қозғалуын қолдайды.
NUTRILITE™
DOUBLE X™
Сіздің денсаулығыңызды ымырасыз қолдау үшін бір өнімдегі барлық қажетті дәрумендердің, минералдар мен фитонутриенттердің ең толық үйлесімі!
Ары қарай
13 дәрумені бар жалғыз кешен*, 9 минералдар мен 24 өсімдік концентраттары сіздің денсаулығыңызды ымырасыз қолдау үшін!
*NUTRILITE™ өнімдері арасында
Бейне
Nutrilite™ пен Daily™-ден «Функционалдық тамақтану» жиынтығы
1:32 мин.
Nutrilite™ пен Double X™-тен «Функционалдық тамақтану» жиынтығы
1:35 мин.
Nutrilite™ Омега–3
1:31 мин.
Nutrilite™ Омега–3 Көздері
0:45 мин.  (қысқартылған нұсқасы)
Nutrilite™ Омега–3 Өндіріс
0:46 мин.  (қысқартылған нұсқасы)
Daily™
0:45 мин.
Double X™
2:14 мин.
Нутрилайт™ протеин ұнтағы
0:47 мин.
Неге тек Нутрилайт™?
0:48 мин.
Фитонутриенттер неге қажет?
0:46 мин.
baa_kz@1xCreated with Sketch.
ИҚарсы көрсеткіштер бар. Кеңес берер алдында дәрігермен кеңесіңіз. Ингредиенттердің қасиеттері NUTRILITE™ БАҚ қасиеттері емес.
БАҚ - қоректік заттардың қосымша көзі. БАҚ ас алмастырғыш болып табылмайды. NUTRILITE™ протеин ұнтағы БАҚ емес.
Ақуыз, ПҚМҚ (Полиқанықпаған май қышқылдары), дәрумендер, минералдар мен фитонутриенттер ағзаға жасушалардың «құрылыс материалы» ретінде қажет, олардың тіршілік әрекетін қамтамасыз ететін заттар.
Өзімізді әдемі қалпында ұстауға тырысып, біз тұтынылатын тағамның көлемін азайтып, калория санын қысқартамыз. Қажетті заттарсыз біздің ағзамыз бұзылғалы тұрған ескі үйге ұқсайды.
Ресейліктер географиялық жағдайы мен тағамдық әдеттеріне байланысты Омега-3-тен көрі Омега-6 қышқылын тұтынады.
Тауық жұмыртқасы, сүт өнімдері, тауық, күнбағыс майы омега-6 қышқылдарына бай.
Бұл простагландиндердің жоғары синтезіне әкелуі мүмкін және келесіні туындатады:
Қабыну
Ауру
Ағзадағы сұйықтықтың кідіруі
Артериялық қысымның көтерілуі
Ақуыз - бұл біздің ағзамыздың «құрылыс материалы».
Ақуыздың жетіспеушілігі қиын зардаптарға әкеледі
Жасушалар жаңартуды тоқтатады.
Иммунитет зардап шегеді - ағзаның құрылымы, оның іс жүзінде ақуыз құрылымы.
Ақуыздың ұсынылған мөлшері - дене салмағының килограммына 1 грамм.
Ұсынылған комбинация: Б 45%, Ж 19%, У 36%, Холестерин 0,3 г. / тәул.
Күніне 80 грамм ақуыз алу үшін қажет:
Ақуыздар
Майлар
Көмірсулар
Холестерин
8 тауық жұмыртқасы
80 г.
(51%)
67,5 г.
(44%)
7,2 г.
(5%)
2,3 г.
330 г. стейк
80 г.
(52%)
73,2 г.
(48%)
0 г.
(0%)
0,28 г.
260 г. тауықтың төс еті
80,6 г.
(89,5%)
73,2 г.
(10,5%)
0 г.
(0%)
0,22 г.
730 г. сосискалар
80,3 г.
(34%)
138,7 г.
(58%)
19 г.
(8%)
0,64 г.
1600 г. бұршақ
80 г.
(26%)
6,7 г.
(2%)
224 г.
(72%)
0 г.
Азық-түлікпен ақуызды ала отырып, біз бір мезгілде артық калория, холестерин және «зиянды» майлар аламыз.
Ересектердің 4-теуінің 3-уі жемістерді
жеткілікті түрде тұтынбайды*
Өмірдің жедел
қарқындығы
Бағаның
қымбаттығы
Тағамдық
әдеттері
Аймақтық
ерекшеліктері
Ресейдегі дәрумен жетіспеушілігі - пандемия.
Халықтың дәрумен тапшылығы % **
Халықтың минералдар тапшылығы % **
*
Global assessment of select phytonutrient intakes by level of fruit and vegetable consumption. Mary M. Murphy et al. // British Journal of Nutrition (2014), 112, 1004–1018.
**
Ресейдің Денсаулық Сақтау Министрлігі (2009 ж.).
Коденцова Вера Митрофановна, Вржесинская О. А., Сокольников А. А. РЕСЕЙ ХАЛҚЫНЫҢ МИКРОНУТРИЕНТТЕРМЕН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТІЛУІ ЖӘНЕ МҮМКІНДІКТЕРІ ОНЫҢ ТҮЗЕТІЛУІ. МӘСЕЛЕНІҢ ЖАҒДАЙЫ / ФМБҒМ «Тамақтандыруның және биотехнологияның ФЗО // Тамақтану мәселелері», 86 Том, № 4, 2017.
Вахлова И. В. Орал аймағындағы ана мен бала денсаулығы үшін микронутриенттер тапшылығының клиникалық маңызы. Алдын алу және түзету принциптері / афтореферат, 2005.
Жетекші ресейлік ғалымдар 25-30 жыл ішінде эссенциальді макро- және микронутриенттерді тұтынудың төмендегенін байқайды, себебі қазіргі жағдайда табиғи өнімдерден алу өте қиын.
Өнімдер (100 г.)Дәрумендер
мен минералдар (мг)
19852005Айырмашылық
(%)
БрокколиКальций10311-89%
Магний2414-41,7%
Фосфор4711-76,6%
БұршақКальций5621-62,5%
Магний2619-26,9%
Фосфор3930-23,1%
В6 дәрумені14021-85%
КартопКальций141-92,9%
Магний2712-55,6%
СәбізКальций3726-29,7%
Магний214-80,9%
ШпинатКальций626-90,3%
С дәрумені519-82,4%
АлмаС дәрумені50,2-96%
БанандарКальций86-25%
Магний3117-45,2%
Фосфор230,5-97,8%
В6 дәрумені330147-55,5%
Калий420249-40,7%
ҚұлпынайКальций2115-28,6%
С дәрумені604-93,3%
Johnson D. The Optimal Health Revolution. – Manjul Publishing House Pvt. Ltd., 2009. – 360 р.
*
Спиричев В. Б. азық-түлік өнімдерін дәрумендермен және минералды заттармен байыту. Ғылым және технология / В. Б. Спиричев, Л.Н. Шатнюк, В.М. Позняковский ; жалпы ред. В. Б. Спиричева. - Новосибирск: Сиб. унив. баспасы, 2004. – 548 с., ил.
Хотимченко С.А., Спиричев В.Б. Микронутриенттер - теңдестірілген тамақтанудың маңызды факторы // Гинекология. – 2002. – Том 04. – № 3